Galapagos in België

Wij zijn Galapagos

Galapagos is een Belgisch biotechnologisch bedrijf. We richten ons op de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen (kleine moleculen) die gekenmerkt worden door nieuwe werkingsmechanismen. Onze ambitie: uitgroeien tot een wereldwijd toonaangevend biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve geneesmiddelen die het leven van vele mensen kunnen verbeteren.

Galapagos NV

Generaal De Wittelaan L11 A3
2800 Mechelen
België

Medische informatie: medicalinfo@glpg.com

Communicatie en media: communications@glpg.com

Business development: bd@glpg.com


SABINE KOKEN
COUNTRY LEAD GALAPAGOS BENELUX

"Galapagos laat zich steeds leiden door wetenschappelijke expertise om innovatieve geneesmiddelen te ontdekken voor patiënten. Ons eerste geneesmiddel - een behandeling voor patiënten met reumatoïde artritis - is goedkeurd door de European Medicines Agency (EMA). Het is in belangrijke mate het resultaat van R&D-activiteiten in België."
Wetenschap & Innovatie

Discovery platform

Al meer dan 20 jaar blijven we deze onophoudelijke zoektocht naar geneesmiddelen met nieuwe werkingswijzen voortzetten. De meeste chronische ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt door een verstoorde werking van bepaalde eiwitten.

 

Met ons discovery platform, gebaseerd op onderzoek met menselijke cellen, ontdekken we welke eiwitten, ‘targets’, een belangrijke rol spelen in het veroorzaken van die ziekten.

Vervolgens ontwikkelen we kleine moleculen die potentiële geneesmiddelen zijn en de eitwittargets vertragen of onderdrukken, het evenwicht herstellen en daardoor het verloop van ziekte positief beïnvloeden.

 

Op die manier willen we de grondoorzaak aanpakken in plaats van enkel de symptomen te behandelen.ONNO VAN DE STOLPE
CEO GALAPAGOS

We blijven ons unieke Target Discovery Platform ten volle benutten, we ontdekken steeds nieuwe targets en blijven moleculen met nieuwe werkingsmechanismen ontwikkelen om het leven van patiënten over de hele wereld te verbeteren.Hoe onze
wetenschappers
nieuwe targets
ontdekken


Klinische studies

Voor het een beschikbaar geneesmiddel wordt voor patiënten en voorschrijvende artsen, moeten de veiligheid en werkzaamheid worden getest en bewezen. Galapagos voert klinische studies uit om de veiligheid, werkzaamheid, verdraagbaarheid en farmacokinetiek van zijn geneesmiddelen te testen.


Informatie over lopende klinische onderzoeken naar onderzoeksgeneesmiddelen van Galapagos is beschikbaar op www.clinicaltrials.gov*.

U kunt ook contact opnemen met onze afdeling Medische Informatie.

*een dienst van de U.S. National Institutes of Health die informatie verstrekt over klinische onderzoeken die wereldwijd worden uitgevoerd.


NEEM CONTACT MET ONS OP

Stuur ons een e-mail

Medische informatie: medicalinfo@glpg.com
Communicatie en media: communications@glpg.com
Business development: bd@glpg.com